Goede start? Maak een plan!

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 12:54

Wil jij het jaar ook goed beginnen? Goed voor jezelf zorgen en werken aan een fittere, slankere versie van jezelf? Maak dan een plan. Voor een succesvol resultaat is het maken van een goed plan onmisbaar. Zonder plan, doe je maar wat, en bij de minste tegenslag heb je misschien de neiging om de handdoek in de ring te gooien! Jammer toch? 

Hoe maak je nou een goed plan? Hieronder enkele tips die je op weg kunnen helpen om je doel te bereiken:

1. Bedenk welk concrete doel je wilt bereiken en schrijf deze op voor jezelf. Je kunt hierbij een doel op langere termijn opschrijven maar juist ook een doel op korte termijn. Bijvoorbeeld wat je de komende week wilt bereiken. Zo houdt je de stappen kleiner en beter bereikbaar. 

2. Bedenk een doel wat realiseerbaar is. Onbereikbare doelen zorgen er voor dat je gedemotiveerd raakt en helpen je juist niet het uiteindelijk ook te bereiken. 

3. Probeer voor jezelf de moeilijke momenten en valkuilen in kaart te brengen. Op welke momenten weet je van jezelf dat je je lastiger aan je plan of voornemen kunt houden? Als je weet welke momenten voor jou lastig zijn, kun je ook proberen hier van te voren over na te denken hoe je hiermee om kunt gaan. Bijvoorbeeld: als ik druk ben, neem ik te weinig tijd om te eten en krijg ik op een later moment trek waardoor ik vaak toch iets ongezonds ga kiezen. Hoe ondervang ik dit: ik plan bewust de koffiepauze, lunchpauzes in en zet een wekker of reminder in mijn telefoon. Of ik zorg ervoor dat ik altijd gezonde keuzes voorhanden heb zodat ik op drukke dagen snel iets gezonds kan pakken bij hongermomenten. Ik heb dus een appel bij me, of een gezondere granenreep. 

 

Wil jij ook aan de slag met het veranderen van je eetpatroon en leefstijl om zo je doelen te bereiken en je weer lekker fit te voelen? Weet je niet goed hoe je het het beste aan kunt pakken om een haalbaar plan te maken? Ik kan je hierbij helpen! Neem snel contact met mij op en samen kijken we naar je huidige leefstijl en waar je naar toe wilt. Ik help je met het maken van een plan, wat zorgt dat je je doelen makkelijker gaat halen! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.